Leigh Nash - Blue on blue  (Waardering Muziekwereld) ****

Leigh Nash - Blue on blue

De naam Leigh Nash op zich zal niet zoveel herkenning oproepen, maar een naam als Sixpence None The Richer des te meer. Als zangeres van deze band heeft Leigh ongekende successen meegemaakt. En een miljoenenpubliek maakte dankzij de hit ‘Kiss Me’ kennis met het unieke stemgeluid van deze Amerikaanse. Twee jaar geleden maakte Sixpence bekend te stoppen als band, en Leigh werd in de daaropvolgende maanden moeder. Met een schat aan inspiratie en ervaring begon ze te werken aan nieuwe muziek waarin ze zichzelf volledig kon uiten. Het resultaat: ‘Blue On Blue’; haar eerste solo CD. 
Wie Sixpence None The Richer’s sfeervolle muziek ooit heeft gehoord, kent de betoverend mooie stem van Nash, en op deze CD schittert ze als nooit tevoren. De songs, grotendeels van haar eigen hand, spreken op poëtische manier over het leven, zoals het Beatlesque ‘Just A Little’ en ‘Angel Tonight’, die geschreven zijn over haar zoontje Henry. Daarnaast viert Nash het huwelijk in ‘My Idea Of Heaven’. Ze bewijst het rock-genre ook nog steeds eigen te zijn met een nummer als ‘Blue’.
‘Blue On Blue’ is een bijzonder kunstzinnig album dat vraagt om een aandachtige luisterbeurt. Maar het is ook uitermate geschikt als ontspannen luistermuziek. Leigh Nash zal dan ook gelijk al een breed publiek aan zich binden. Wie dit album eenmaal hoort, zal het ten allen tijde herkennen. En zulke muziek is schaars.
Maak opnieuw of voor het eerst kennis met Leigh Nash!

 

Bron: http://www.gospel7.com/index.php?id=33&backPID=33&tt_products=165443

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 december 2006

Tracks en Credits

Terug naar Hoofdindex